“The standout singer is Joshua Hopkins as Machiavelli…” Financial Times, Mervyn King, March 28, 2017.

“With his handsome timbre, baritone Joshua Hopkins as Machiavelli gets to sing the most lyrical pages at the beginning and end of the opera.” Bachtrack, Nicolas Nguyen, March 26, 2017.

“With his large, expressive baritone and vivid stage presence, Joshua Hopkins excelled in creating the role of Machiavelli. Fairouz reserves most of the opera’s vocal highlights for him, especially the chastened beauty of the epilogue. After so much frantic activity, Machiavelli resigns himself and prepares to “enter the courts of the ancients.” Vanguard Seattle, Thomas May, April 6, 2017.

“Er wordt prachtig gezongen, voorop de bariton Joshua Hopkins als een Machiavelli die door alles heen naar eerlijkheid blijft zoeken tot hij ten tweeden male in ongenade valt.” De Groene Amsterdammer, Max Arian, March 29, 2017.

“Over de meeste zangers – Joshua Hopkins als Machiavelli en Karin Strobos als Fortuna – niets dan goeds, evenals over het prima Residentie Orkest.”  Trouw, Peter van der Lint, March 28, 2017.

“Naast de reeds genoemde Karin Strobos, Simon Lim en Marc Kudisch vervulde de klankvolle Canadese bariton Joshua Hopkins de rol van Nicolò Machiavelli met dienstbare bijdragen van een schrijver die hunkert naar succes. De kleinere rollen (de personages lijken door het geweldige grimeurswerk op hun originelen) zijn uitstekend bezet.” Place de l’Opera Franz Straatman, March 27, 2017.

“Es beginnt mit einer veritablen Kerkerszene. Mit einem Machiavelli (standfest und eloquent: Joshua Hopkins) verzweifelt in Ketten.” nmzonline, Joachim Lange, March 29, 2017.